Veel Voordeel!
Online goedkope wijn kopen ? Voordelige wijnen & wijnaccessoires vinden ? Exclusieve wijn kopen ?
Meer dan 8000+ voordelige wijnen & 3800+ speciaal bieren!
  Online goedkope wijn kopen? Voordelige wijnen, speciaal bieren & wijnaccessoires vinden?
  Wijnzoeker & Prijsvergelijker
  

Online goedkope wijn kopen ? Voordelige wijnen & wijnaccessoires vinden ? Exclusieve wijn kopen ?Frankrijk Alle wijnlandenFranse wijnen kopen ? Goedkope wijn kopen ? Voordelige wijn kopen ?Alle woorden Ieder woord

Suggesties:

Resultaat: 1 - 1 van 9 Franse recepten en gerechten -> Wijnsuggestie

 



   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z     Alle selecties wissen

    <<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  >>

 


Rubriek

Wijnsuggestie

Gerecht

Land

Wildhalfdroge rosé, bijv. Rosé d'Anjou.Faisan au chou blanc - Fazant op witte koolbladeren (ongeveer 6 personen) (4 pers.)

750 g kleine, stevige aardappelen - 1 witte kool - 250 g uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagels - 3 panklare fazanten (750-1000 g per stuk) - 250 g worteltjes - 100 g ganzevet - 250 g doorregen spek - 1,2 dl vleesbouillon - 1 bosje tijm - versgemalen peper - 100 g vetspek (in plakken) - 1 snijworst (ongeveer 800 g)

De aardappelen wassen en in water met zout koken. De witte kool schoonmaken en in repen snijden. De uien pellen, in één ui het laurierblad en de kruidnagels steken. De resterende uien snipperen. Een van de fazanten in stukken snijden. De worteltjes schrappen, maar niet kleinsnijden. De reuzel in een grote stoofpan smelten en de uien daarin glazig stoven. Het doorregen spek (ongesneden) en de stukken fazant erin leggen en kort aanbraden. De witte kool en de worteltjes in de pan doen en goed doorstoven. Daarna de ui met laurierblad en kruidnagels, de bouillon en de afgespoelde tijm toevoegen en in de afgesloten pan ongeveer 45 minuten stoven. Regelmatig keren en indien nodig beetje bouillon erbij schenken. De oven op 225-250 graden voorverwarmen. De twee overige fazanten van binnen en van buiten met zout en versgemalen peper kruiden, met de vette spekplakken bedekken en in de braadslee van de oven leggen. Deze op de middelste richel van de oven schuiven en de fazanten 40-50 minuten braden. De aardappelen schillen en de laatste 20 minuten bij de fazant leggen. De aardappelen goed door het braadvocht wentelen en onder veelvuldig roeren goudbruin roosteren. De worst 15 minuten voor het einde van de kooktijd op de witte kool leggen en warm laten worden. Witte kool en worteltjes op een schaal leggen, spek en worst in stukjes snijden en met de stukken fazant op de kool leggen. De in het braadvocht gestoofde fazanten op de witte kool leggen. Bijgerecht: gebakken aardappelen.
Val de Loire


<<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  >>





Advertentie

 Versie 1.1  © by VoordeligeWijnen.nl